Zilele Oraşului Băicoi 2011 · recenzie

A mai trecut un an,  am mai prezentat şi văzut încă un spectacol organizat cu prilejul Zilelor Oraşului Băicoi. Ancuţa… mulţumim din nou şi de asemenea toată consideraţia pentru Silviu Fenic (viceprimar) şi dl. Ciprian Stătescu (primar). Am observat, bineînţeles, că şi de data asta au făcut tot posibilul ca evenimentul să iasă cum trebuie. Iar după reacţii… publicul a fost foarte mulţumit.

Aseară le-am mulţumit pe bune oamenilor din public pentru felul în care au fost în cele două zile de spectacol. Absolut senzaţional. Au ştiut de ce au venit: să se distreze. Şi asta au făcut. Felicitări.

De pe scenă s-au auzit şi cântece populare şi muzică uşoară.

Micuţii (elevi din Băicoi, Lilieşti, Dâmbu) care au deschis cele două zile au fost foarte simpatici, plini de emoţii, dar şi de entuziasm. La fel şi profesorii care stăteau în faţa scenei şi dansau în acelaşi timp cu ei, dar şi părinţii care cântau sau dansau pe margine.

Honey – o trupă de gagici (Andre, gen) din Vălenii de Munte de care are grijă (vai… ce surpriză) Săndel Bălan. Au cântat pe lângă altele şi piese vechi de-ale Andreei Bălan, pe care publicul le ştia. Normal că n-am fost dat pe spate.

Kontrast – o trupă din Băicoi, despre care însă nu am de zis nici lucruri bune, dar nici rele. Au fost şi ei pe scenă.

Extreme Brothers – trei băieţi care de vreo 10 ani fac breakdance, iar de vreo 8 ani lucrează în circ. Au făcut un număr în genul trupei Balance. Vor participa la următoarea ediţie a emisiunii Românii Au Talent. Eu i-am felicitat pentru ceea ce ne-au arătat şi le-am sugerat să-şi facă simţită prezenţa on-line cât mai repede.

Iceberg – ei se prezintă ca singura formaţie de rock  adevărat din Băicoi. Pe mine însă nu mă mişcă genul ăsta.

French Kiss – pe lângă faptul că numele formaţiei mi se pare aberant suspect, eu n-am văzut decât o altă trupă de… fete (asta aşa, ca să fiu elegant). Bine, nu mai zic nimic despre celulită, mai ales că una dintre ele este/a fost atletă şi sunt şi destul de tinere. Dar prin muncă (nu-i aşa ?) vor reuşi. Dar ce ?

Alesis – au venit şi anul ăsta, au pus publicul în mişcare şi rugaţi de noi le-au cântat şi „La mulţi ani !” celor din Băicoi.

The Sixteens – au fost şi la ediţia din 2009. Au cântat şi atunci foarte bine, dar aseară am văzut totuşi cât de mult au evoluat. Numa’ de bine. Mulţi nu-şi puteau lua ochii de la fundul solistei.

Smiley – a fost şi în 2010 şi bineînţeles că şi anul ăsta a făcut un show bun. N-a fost deranjat de faptul că deşi a ajuns mult mai devreme faţă de ora la care urma să urce pe scenă, a fost şi o oarecare întârziere. Laura Cosoi l-a susţinut de pe margine. Este mult mai drăguţă decât la TV şi este şi foarte de gaşcă… fără pic de fiţe.

Andreea Bănică – micuţa inocentă a fost extrem de iritată că a urcat pe scenă cu vreo 30 de minute întârziere faţă de ora anunţată iniţial. Deşi melodiile ei sunt comerciale şi prin bine la public, show-ul ei mi s-a părut prea vulgar pentru câţi copii erau acolo (mai ales că i-a invitat foarte aproape de scenă). Şi a făcut o combinaţie în genul celei pe care Anna Lesko l-a făcut anul trecut. Gurile rele spun că ar fi cântat peste pozitiv (un fel de half-playback). Una dintre dansatoare arăta ok.

Horia Brenciu – mai corect ar fi… Horia Brenciu Band, pentru că de fapt pe scenă au fost 10 muzicieni care au cântat (aproape toţi) multe melodii celebre (inclusiv „Floricele pe câmpii… hai să le-adunăm copii) în stilul propriu şi decât vreo 2 piese proprii.  Cea mai mare parte a publicului a fost în extaz. Unii ar fi preferat să audă însă mai multe cântece ale lui Brenciu. Dar… a fost foarte bine.

Ca şi zvon… în toamnă s-ar putea să petrecem din nou la Băicoi.

4 gânduri despre „Zilele Oraşului Băicoi 2011 · recenzie

  1. Am fost si eu pe acolo, prin multime, insa doar a doua zi. Ca sa imi exprim parerea, as fi preferat pe altcineva in locul lui Horia Brenciu pentru final.

    Am vazut in anii precedenti ca lumea s-a distrat foarte mult cu domnu Mihai Margineanu, sa nu mai zicem de Voltaj unde a fost „supra-sarcina” in spectatori.

    Asteptam sa vedem ce vom primi la toamna 🙂

    RăspundeRăspunde
  2. Si eu am fost acolo..si a fost super…Horia Brenciu si HB Orchestra chiar si Smiley au fost cei mai tari…”ce Mihai Margineanu sau Voltaj”…astia sunt de domeniul trecutului … orcum in toamna sper k tot HB o sa vina ei au fost extraordinari a stiut sa imbine utilul q plakutul si a iesit un concert bestial.:X

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.