[RECENZIE] Happy Feet 2 (2011)

Update: Dacă filmul ar fi fost conform aşteptărilor, titlul acestei însemnări ar fi fost… Let’s get ready to… Mumble !

Recenzie, review sau despre cum a fost filmul…

Pentru că ne-a plăcut primul Happy Feet – cel din 2006 – am plecat foarte entuziaşti spre cinema să vedem Happy Feet 2 în 3D. Ba chiar am revăzut ieri primul film să ne reamintim cum era, să nu cumva să nu fim în temă.

Primul şoc a fost când domnişoara care ne-a înmânat biletele (rezervate de ieri) ne-a întrebat… „Da’ ştiţi că este varianta în dublată în română, da ?”. La dracu’… nu ştiam, evident, pentru că pe site nu era specificată treaba asta. Să mai stăm încă două ore pentru a intra la varianta titrată chiar nu se putea aşa că am intrat (eu plin de nervi) la ce era disponibil, asiguraţi de domnişoara cu biletele că este foarte ok… mai ales că piesele sunt interpretate de către Horia Brenciu şi Crişan Loredana Groza.

Pentru cei care vin cu micuţi care nu ştiu să citească este clar cea mai bună variantă, dar pentru cei care îşi dau seama că Loredana nu e Pink şi nici Brenciu… Bradd Pitt/Matt Damon/Robin Williams originalul ar fi fost clar cel mai bun.

În fine… filmul în sine este clar mult mai slab decât primul Happy Feet. Ba aş putea spune că este o animaţie slabă nu doar în comparaţie cu primul film ci în comparaţie cu multe alte animaţii. Povestea este trasă de păr… dar rău de tot. Parcă au fost în pană de idei. Pe de altă parte mă aşteptam ca 3D-ul să fie mai 3D decât ceea ce am văzut. Cert este că n-am mai văzut un 3D adevărat de multă vreme. Sunetul (chiar dacă a fost dublat în RO) se auzea bine, a fost ok, dar parcă nu suficient de tare (asta e vina celor de la cinema).

Unele filme nu ar trebui să aibă continuare. Este şi cazul Happy Feet. Pe cât de fain a fost primul pe atât de slab a fost al doilea. Aştept acum varianta Blu-Ray pentru Happy Feet 2… nu de alta, dar chiar trebuie să aud cum dracu’ sună filmul în varianta originală. Soundtrack-ul (original) reprezintă 50% din film.

A fost atât de palpitant, încât un copilaş a adormit la jumătatea filmului şi s-a trezit la final. Perfect.

Pentru viitor… mă aştept ca Madagascar 3 să fie fie bun; cel puţin aşa pare din trailer.

2 gânduri despre „[RECENZIE] Happy Feet 2 (2011)

  1. @SilviuP: Un lucru este cert… dacă mergeți, trebuie sa mergeți neapărat la varianta titrata. Mie mi s-a părut foarte slab filmul, dar voi puteți merge pe varianta cu gusturile care nu se discută.

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.